Взимат ни 50 милиона данък „партии”

Евтино хапче за бюлетина, пише „Стандарт” на първата си страница. По-евтини хапчета вместо предизборни кебапчета – на този трик ще заложи собственикът на верига аптеки Веселин Марешки. Още от 13 април поевтиняването ще е с 10-15%, а последните дни преди вота и с 20 на сто, обяви фармацевтичният бос.

 

Взимат ни 50 милиона данък „партии”, пише в. „Репортер”. Политиците прибират по 12 лева за всеки получен глас. 50 милиона лева на година ни струва издръжката на политическите партии. Освен шестте парламентарно представени сили, субсидиране получават ЛИДЕР на Христо Ковачки, които преминаха бариерата от 1% през 2009 г. Същото важи и за НДСВ, пише още ежедневникът.

 

Студентите намразиха Стоичков – това е водещото заглавие на в. „7 дни спорт”. Ицо е неспособен да защитава интересите ни, аргументираха се бъдещите висшисти. Студенти и възпитаници на българските университети реагираха остро срещу националното представителство на студентските съвети и избора на Христо Стоичков за техен водач. В неделя те разпространиха отворено писмо, в което обясняват, че тези са неспособни да защитават интересите на бъдещите висшисти. Въпреки че по закон организацията би трябвало да представлява българските студенти, тя е неспособна да защитава студентските интереси и в определени случаи дори уронва престижа на студентите, се казва още във писмото. 

 

Информация по още актуални теми ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.