Представители на БСП, ДСБ, „Атака”, РЗС и „България на гражданите” очертаха своите искания

Централната избирателна комисия обяви 12 април за начало на предизборната надпревараЕкипът на предаването „Часът на Милен Цветков” събра представители на всички основни политически партии, за да очертаят петте неща, които ще направи тяхната партия, ако вземе властта в свои ръце. 

 

„Ще приемем закон за референдумите – такъв закон, който ще позволи гласът на гражданите да бъде чут”, изказа се Десислав Чуколов – зам.-председател на „Атака”. 


Според представителя на ГЕРБ Доброслав Димитров „финансовата стабилност на страната трябва да бъде приоритет на всички политици, не само на ГЕРБ, за да няма никакви притеснения на хората за техните влогове”. 


Трети по въпроса се изказа Янаки Стоилов от БСП, който се включи в предаването чрез скайп връзка. „На всеки млад човек трябва да се предложи работа или обучение за заетост, не по-късно от три месеца от завършване на неговото обучение или след като той е останал без работа. От 1 юли смятаме да се намали такса „пренос” на електроенергията, с което да се облекчат плащанията на хората”, заяви Стоилов. 


„Първото нещо в България трябва да бъде средата за труд, т.е. възможността хората да работят, но не, както каза Янаки Стоилов, на всеки млад човек да бъде намерена работа. В България има изключително много тавани, пречки и бариеири, които пречат на хората да работят и да започват работа, както на наетите, така и на самонаетите, особено на малките фирми. С това нещо трябва да се започне премахване на всички бариери и на монополите, като нямам предвид само монополите в енергетиката, водоснабдяване и други. Най-страшни са регионалните бизнес монополи, които задушават всяка конкуренция и печелят всяка обществена поръчка. Всичко това е въпрос на ясни и прости правила”, изказа се Радан Кънев – зам-председател на „Демократи за силна България” 


„Сваляне на административния произвол и даване възможност на бизнеса да получава по-облекчени услуги. С две думи – всичко на масата – отворени данни и пълна достъпност на цялата информация, в т.ч. регистри”, коментира Прошко Прошков – член на Националния съвет на Движение „България на гражданите”. 

 

Последен се изказа и Радослав Танев – член на политическия съвет на партия „Ред, законност и справедливост”. „Ние винаги сме имали една кауза – нова Конституция. Искаме броя на депутатите да се намали от 240 на сто, както и всички изборни длъжности да бъдат отзовавани, в т.ч. общински съветници, кметове, народни представители. Друго наше искане е всички избраници от народа да бъдат с два мандата”, сподели още Радослав Танев. 


Повече подробности гледайте във видеото.