В помощ на бъдещата майка се притекъл шофьорът на таксито

Бебе проплака в такси в Дупница, както NovaNews.bg ви съобщи в петък Момиченцето не дочакало да стигне до болницата и се родило на път за здравното заведение. В помощ на бъдещата майка се притекъл шофьорът на таксито. Малката госпожица тежи цели 3,1 килограма и се чувства отлично.

 

Всичко се случва като на филм. Бременната в деветия месец Деси, която живее на семейни начала с приятеля си, получава родилни болки през нощта. Младите хора живеят в Бобошево. Най-близката болница се намира в Дупница и тъй като не разполагат с личен автомобил, звънят на познат шофьор на такси. Виктор Паргов пристига за половин час. 

 


Опитваме се да го намерим чрез синаму. Развълнуван още от случката, не пожелава да говори пред екипа на Нова, но синът му, който също е таксиметров шофьор, разказа историята.


„По пътя родилката започнала да повтаря, че детето излиза и вече на път при Слатинското ханче, детето се родило в първия момент. Пъпната връв му била около врата, но баща ми, карайки, е давал наставления на съпруга на родилката, леко да охлаби примката на пъпната връв”, обяснява развълнуван Недко Паргов, син на Виктор Паргов. 


Така момиченцето се появява на бял свят, а лекарите от болницата в Дупница ги приемат в отделението. Като по чудо и родилката, и детето са в отлично състояние. Заради твърде личния момент, младите родители не пожелаха да застанат пред камерата ни, но не скриха радостта си и благодарността към шофьора на таксито Виктор. Мъжът преди време е обявен за „Най-добрият човек на годината” заради това, че връща 8 000 лева, забравени в таксито му.  


Малката госпожица вече е изписана и е в дома си. Как ще разказва своята история, не е ясно. Семейството на шофьора обаче се шегува, че родена на път, може би ще бъде страстен пътешественик


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Екатерина Николова