Регистрациите за изборите продължават...

Регистрациите за изборите продължават. 

 

При внасяне на документите си, от ДПС обещаха такъв изборен резултат, който ще им позволи да участват в следващото управление на страната. Лютви Местан не прогнозира колко точно депутатски места ще спечели ДПС на 12 май. Но заяви, че отсега знае името на един народен представител, който със сигурност ще положи клетва – Бойко Борисов. Местан намекна, че причината за това ще бъде нуждата от имунитет срещу съдебно преследване. 

 

Лидерът на ДПС припомни, че бившият премиер два пъти отказва да влезе в парламента. През 2005 година той бе избран и не положи клетва. През 200 година пък изобщо не се кандидатира.

 

Местан потвърди, че е възможно Ахмед Доган да се откаже от парламента, след като през януари сдаде лидерския пост в ДПС. И без него начело на листа обаче движението щяло да разшири подкрепата си. Целта:

 

„Участие в следващо управление, което да е алтернатива на ГЕРБ. Искаме управление, което няма да говори в първо лице, единствено число – аз построих магистрали, аз открих детски градини”, обясни Лютви Местан.

 

За целта лидерът на ДПС поиска подкрепа от всички български граждани. Също както и доскорошните му партньори в ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов. Те регистрираха своята народна партия „Свобода и достойнство” няколко часа по-рано и за малко да се сблъскат на вратата с днешните си врагове. 

 

И ДПС, и хората на Касим Дал не отхвърлиха еднозначно възможността за следизборна коалиция с ГЕРБ. Направиха го обаче от „България на гражданите”, които си поставиха амбициозната цел да са първа сила на вота. 

 

Подробности ще намерите във видеото.