„България на гражданите” искат разследване на това дали са били подслушвани

И докато всички, забъркани в скандала с бившия земеделски министър Мирослав Найденов предпочитат да запазят мълчание, отношение по темата взеха от партия "България на гражданите". Според тях над Найденов е имало разпънат политически чадър. Именно това е причината обвинения за извършени престъпления да му бъдат повдигнати едва сега.


Това, че е вършил редица дребни и по-едри далавери, докато е бил министър, трябва да бъде разследвано. Но не бива да забравяме, че той четири години беше покровителстван лично и директно от Бойко Борисов”, заяви Тома Биков. 


От партията на Меглена Кунева напомниха, че многократно са алармирали за злоупотреби на Найденов.
В писмо до главния прокурор от "България на гражданите" поискаха проверка подслушвани ли са членове на нейното ръководство. Преди дни организацията Българска легия „Антимафия” изнесе информация, че частна структура, подобна на ГДБОП е разработвала журналисти и политици под покровителството на властта.


Проверката на главния прокурор не би трябвало да отнеме повече от седмица, смятат от партията на Кунева. Още миналата година оттам заподозряха, че бившият еврокомисар е обект на подслушване.