Той сподели, че не може да си плати сметките и да отгледа дъщерите си

Бургазлията Тома Атанасов съобщи, че възнамерява да си направи харакири на 1 април в апартамента си в знак на протест. Той е вдовец, с две деца и работи като автомонтьор в Бургас.

 

По време на протестите стана известен с това, че подари на депутатите трабанта си, който никои от властимащите не пожела да вземе. 

 

Агонията от самозапалването е голяма, рязането на части от тялото не ми допада и затова е по-добре да си направя харакири”, каза в предаването „Часът на Милен Цветков” Тома Атанасов. 

 

Причината да постъпи така със себе си е, че не вярва в системата. „Обезверен съм – не мога да си платя сметките, да отгледам дъщерите си. Доходите са ми много ниски”, допълни Тома. 

 

„В Швеция ежедневно има хора, които се хвърлят под метрото, но медиите не го отразяват”, каза Десислава Георгиева, криминален репортер във в. „Всеки ден”, на въпрос трябва ли медиите да отразяват подобни действия. 

 

„Свободата на словото е важна и характерна за всички свободни общества”, каза адвокатът Виктор Костов и допълни, че въпросът не е в това дали трябва да се отразява, а как трябва да се прави това. Според него важните за обществото проблеми трябва да се дискутират така, че цялото общество да се възползва от тях

 

Цялото предаване гледайте в Nova Play.