Само за година и един-два месеца влоговете й са се увеличили с над 50 хил. лв. от заплата и лихви

Шефката на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова има банкови авоари на обща стойност 212 692 хил. лв. От декларациите до Сметната палата за 2012 и 2011 г. става ясно, че само за година и един-два месеца влоговете са се увеличили с над 50 хил. лв. от заплата и лихви, пише в. „168 часа”. В декларацията си от 2011 г. Харитонова е посочила 162 659 лв. банкови влогове.

 

Комисията за защита на конкуренцията влезе на проверка в ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО, съобщава в. „Монитор”. Проверката е по сигнал на фирми, които са се оплакали пред антимонополистите, че ЕРП-тата са се разбрали помежду си за действия, с които да не позволяват на клиентите си да ги сменят като доставчик на ток.

 

Освен ЕРП-тата се проверяват и техни сателитни дружества, както и Асоциацията на търговците на еленергия, и Институтът за енергиен мениджмънт. Заедно със служителите на КЗК, в трите енергодружества са влезли представители на МВР, като това е станало след получено съдебно разрешение от Софийския административен съд, уточниха от антимонополната комисия. И подчертаха, че действията им са били съгласувани предварително с антитръстовия отдел в Главна дирекция „Конкуренция” на Европейската комисия.

 

Още за подслушването на политици и бизнесмени, както и информация по още актуални теми ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.