Според него задачата им е десницата да запази мястото си в парламента

„Не знам в детайли какво се е случило, но виждам драма. Според мен всичко това се драматизира и преекспонира”, каза в „Здравей, България” Атанас Атанасов, бивш директор Национална служба “Сигурност” по повод разделението на ДСБ и „Синьо единство” на Надежда Нейнски преди изборите на 12 май.

 

Той призова колегите си от  „Синьо единство” да проявят здрав разум. „Това, че формално не е подписана коалиция, не означава, че ние не сме единомишленици. Няма никаква пречка да се явим заедно на изборите, като техните места в листите са запазени”, добави Атанасов.

 

Според него задачата им е много по-важна – мястото на традиционната десница в парламента да се запази. „Единственото синьо в следващия парламент ще е ДСБ и „Единство” и нека да не разколебаваме привържениците си”, заяви бившият директор Национална служба “Сигурност”. 

 

По повод данните на социолозите, че ДСБ ще вземе 1,8% от гласовете на предстоящите предсрочни парламентарни избори, Атанасов коментира, че ще вземат около 3% от гласовете, което ще е на границата. „Трябва мобилизация”, категоричен е той. 

 

Какво заяви още Атанас Атанасов и как коментира скандала с подслушванията - гледайте във видеото.