На помощ му идват гражданско движение и партия

Небезизвестният телевизионен водещ Марк О’Селски предложи Всенародно набиране на кандидати за депутати. Магарето даде тази идея в социалната мрежа. Движение ДНЕС и партия „Кауза България” решиха да подкрепят това предложение.

 

„Спретнахме си една страница във “Фейсбук”. Около 10 хил. души вече ни харесват. Първоначалната идея беше да се запънем и на инат да останем в България, да изгоним онези, които се опитват да превърнат българин в срамна дума”, обясни в Марк О’Селски в „Часът на Милен Цветков”.

 

„Спретнахме една магария и измислихме начин как да вкараме нови хора в управлението – чрез първите по рода си всенародни площадни избори.” По думите му за целта обаче, освен ентусиасти и съмишленици, са необходими и хора, които опит в общуването с гражданите, а оттам и помощта на движението и партията.   

 

„И хората в Народното събрание сме ги избрали. Въпросът е, че в последните години все по-актуално стана говоренето, че те не ни представляват достатъчно”, отбеляза Анжелика Цокова, изкуствовед по образование и председател на гражданското движение ДНЕС от 2010 г. Мнение в студиото сподели и Георги Титюков, председател на партия „Кауза България”.

 

Гледайте във видеото целия разговор с магарето и хората в „Часът на Милен Цветков”.