Легендата на „Левски” попадна в списъка с хората, които ще се борят за място в следващия парламент

Протестиращите вече обявиха имената на част от хората, които според тях имат място в следващия парламент. Появиха се различни списъци с различни имена. В един от тях попадна и Наско Сираков.

 

„От вас разбирам, че съм в тези листи и съм много изненадан”, каза в „Здравей, България” Наско Сираков. Той разказа, че това доверие го радва, но смята, че България е на подобно дередже, защото през последните 23 години хората нямат реална представа за собствените си възможности и се занимават с неща, които не са им по силите.

 

„Мисля, че не съм такъв. Никога не съм имал никакви аспирации да влизам в политиката, въпреки че през годините съм имал покани. На мен това не ми е силата. Не мога да изляза и да лъжа избирателите”, категоричен е Сираков.

 

Той сподели, че досега не е приел да бъде водач на листа на нито една партия, тъй като никоя от тях не е успяла да го убеди, че идва на власт с желанието да промени нещо. „Последните 23 години слушаме лъжи”, каза Сираков.

 

Според него спортистите, които са се изкушили и са влезли във властта, са преценили възможностите си и могат да допринесат за доброто на държавата. „През последните години спортът беше сирачето на тази държава и му се дължи много”, каза още той.

 

На въпрос как му се е отразила кризата, Сираков каза, че няма българин, на който да не му се е отразила.

 

По думите му задачата на министрите е да се борят за собствената си сфера, а не да „мишкуват”. „У нас 99% от министрите за заложници и послушници”, добави той.

 

Гласувам всеки път. Ако искаш да критикуваш и да изискваш, трябва да гласуваш”, категоричен е Сираков.

 

Какво още каза легендата на "Левски" - гледайте във видеото.