За първи път този сезон бе отворен въпрос за 100 000 лева

111 000 лева достигна сумата, която „Стани богат” събра за програмата „Стани шампион” и децата спортни таланти в неравностойно положение във вчерашния епизод на предаването. В студиото на Ники Кънчев Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, връчи символичен чек на Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

 

В рамките само на осем епизода - от старта на новия сезон през февруари досега, благотворително в играта са участвали над 30 известни личности, сред които Йордан Йовчев, Станка Златева, Цветан Цветанов, Владо Пенев, Кубрат Пулев, Свилен Нейков, Чочо Попйорданов, Глория, Васил Василев-Зуека. Със събраната от всички тях сума още малки таланти ще се присъединят към стипендиантската програма „Стани шампион” и ще получат възможност да се развиват в областта на спорта и да се стремят към големите титли.

 

Програмата „Стани шампион” е най-голямата благотворителна инициатива на Нова ТВ. Нейното начало е поставено през 2010 г., когато именно в студиото на „Стани богат” известни личности събират сумата от 265 000 лева. От тогава до днес повече от 60 деца, лишени от родителски грижи, са станали част от програмата. Всяко едно от тях получава целогодишна спортна стипендия, а някои вече дори имат спечелени медали. 

 

Мишо Шамара и Ангел Джамбазки бяха двойката, по време на чиято игра във вторник събраната сума достигна внушителните 100 000 лева. Въпреки различията помежду си, те се доказаха като изключително силен тандем и спечелиха 15 000 лв. за каузата. Двамата бяха на крачка от възможността да стигнат до най-високата сума, като въпрос за името на Мечо Пух ги накара да спрат своето участие и да се откажат в името на бъдещите спортни надежди. Тяхното добро представяне мотивира Ники Кънчев за първи път в този сезон да отвори въпрос за 100 000 лв., който гласеше: „В кой спорт пакистанецът Джехангир Кен записва най-дългата в историята на спорта сесия от 555 победи?”


 
След играта на рап изпълнителя и зам.-председателя на ВМРО, на стола на богатството седнаха писателката Людмила Филипова и евро депутатът Димитър Стоянов. Двамата спечелиха 3 000 лв., като въпросът, който спря играта им, бе посветен на единствения отбор с положителен баланс срещу Левски в историята на А Група. 

 

Благотворителната игра в „Стани богат” продължава и следващия вторник, от 20.00 ч. по Нова ТВ.