По думите на Красимир Стефанов включването му не е жест от Цветанов

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов влиза в листите на ГЕРБ като експерт, а не като политик. Това уточнение направи самият той пред националното радио, след като стана ясно, че е номиниран за народен представител на второ място в Хасково и вече е в неплатен отпуск.

 

Стефанов посочи, че работи от 17 години в приходната администрация, 10 от които на ръководни длъжности. „Натрупал съм достатъчно административен, управленски опит. Ще трябват нови лица в листите, които да помагат за продължаване на фискалната стабилност в държавата, както и за насърчаване на малкия и средния бизнес, създаване на нови работни места и повишаване на доходите. Аз мисля, че съм подготвен.”

 

Бившият шеф на НАП обаче отрече твърдението, че кандидатирането му за депутатско място в редиците на доскоро управлявалата партия е жест към него от страна на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради проверките на имуществото му от агенцията.

 

През февруари 2011 г. Красимир Стефанов призна, че ще има ревизия на доходите на родителите на съпругата му Десислава Цветанова, където е установено несъответствие между извършените разходи и получените доходи, припомня БГНЕС. Тогава НАП установи несъответствие във връзка с доходите на тъста и тъщата на Цветан Цветанов, но от агенцията съобщиха, че нямат съгласие за разкриване на банкова тайна около родителите и свързаните с тях сметки след като стана ясно, че броят на сметките на родителите на съпругата на Цветанов са 14, само в една банка. Тогава Стефанов потвърди, че общият им брой е по-голям.

 

В заключенията от проверките на Цветан и Десислава Цветанови обаче се казваше, че не е установен недостиг на средства и не са намерени данни за недекларирани от лицата доходи.