Социалистите дадоха и съвети на прокуратурата

Ден след като главният прокурор каза, че от МВР е иззета техника и са разпитани служители, от БСП видяха ясен отговор на въпроса дали наистина е имало незаконно подслушване, разпоредено от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. 

 

Социалистите смятат, че са открили къде е проблемът и как да бъде решен.  

 

Според БСП вече било ясно, че информацията в анонимния сигнал, изпратен до Сергей Станишев, е истина. 

 

„Очевидно е, че прокуратурата потвърди голяма част от изнесеното от Станишев”, коментира Младен Червеняков.

 

Социалистите дадоха съвет на прокуратурата как да си свърши по-добре работата оттук нататък.

 

„Тези служители да бъдат подложени на детектор на лъжата. Ако се стигне до наказателно производство, тези служители да станат защитени свидетели”, посъветва Мая Манолова.

 

Според Михаил Миков пък трябва проверката да обхване и мобилните оператори.

 

От левицата знаели къде се корени проблемът с подслушването и вече имали лек за него.

 

„Основната слабост е в онова срастване между политическо и професионално ръководство. Устните разпореждания не са закон, стремежът да изпълниш политическата воля на началника не е закон и тук прокуратурата трябва да влезе във функциите си”, заяви Михаил Миков.

 

А дали наистина ще се окаже вярно, че от МВР са подслушвали незаконно политици и бизнесмени, ще стане ясно най-рано в края на идната седмица.

 

В отговор Цветан Цветанов каза, че не може да коментира данните от проверката на сигнала, защото не знае какво е казал главният прокурор. Той обаче категорично отхвърли идеята за създаване на национално бюро за контрол на СРС-тата, както и служба СДОТО да бъде извадена от МВР.