В предаването ще видите още как мексиканци отдават почит на Юда

Зеленчукови лехи върху покривите става все по-честа гледка в бежански лагер близо до Витлеем. Това обаче не е нова модерна технология, а единственият ефективен начин, по който палестинските бежанци се справят с недостига на храна.


Това ще бъде само една от любопитните истории в епизода на „World stories: малки истории от големия свят” тази неделя, от 07.30 ч. по Нова ТВ. Водещият Живко Константинов ще ни покаже и как товарните кораби могат да се окажат причина за опустошение на околната среда и икономиката. Неумишлено те пренасят различни видове създания на места, където не би трябвало да бъдат. Така възможността вид китайски рак да превземе река в другия край на света и да унищожи местните видове е напълно реална.


И още: как докато миналата седмица католическият свят празнува Великден, жителите на малък мексикански град отдадоха почит на Юда; защо някои училища в Румъния решиха да въведат часове по готварство и здравословно хранене и как правителството в Мали стартира кампания за създаване на работни места след политическите безредици там.