Дучето отговаря на въпроси на „Здравей, България” във връзка с репортаж на „Темата на Нова”

„На това събиране не бяха студентите. А репортажът е пълен с неща, които не отговарят на истината – не сме в хотела на депутата Емил Димитров. Там беше Сдружение „Орлов мост” и над 20 неправителствени организации. Да, говореше се за избори, беше нает лектор”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” Димитър Ангелов – Дучето, председател на Националното сдружение на привържениците на ЦСКА – “АРМЕЙЦИ 1948”. Изказването му бе по повод разселдване на Мария Цънцарова в „Темата на Нова”, показващо кадри от семинар в хотел в Етрополе. 

 

Кадрите показват как на хората, които се запишат като застъпници, им се обещава по една една минимална заплата. Там представители на протестиращите се обучават в това как да си осигурят повече гласове на вота. Обещанията включват и по 30 лв. на глас, а „момичетата на Емо” с кодови пароли „Кумчо Вълчо” и „Червената шапчица” - да проверяват как уговорените хора гласуват.

 

Участник в семинара се оказа и Златомир Цаков. По телефона той обясни, че не се е явил на обученето като представител на ГЕРБ, а като представител неправителствена организация. Обучението се провежда в хотел в Етрополе, който се оказа на вече бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Другото познато лице на семинара бе неформалният лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето. От ГЕРБ обясниха, че не водят преговори с представители на протестиращите и не финансират действията им. 

 

„Да, бях поканен на това събрание. Но престъпление има ли там? Според мен няма. Ако има, някой трябва да предяви обвинение. Говори се за минимална работна заплата. Няма по-нормално нещо от това, когато един човек работи един месец, да му бъде платена миниламна работна заплата с граждански договор”, допълни още Дучето. Той обясни още, че лично той е поканил Емил Димитров на семинара

 

„Аз отидох като привърженик на моя любим тим и ще вървя докрай със Стоичков”, заяви председателят на Националното сдружение на привържениците на ЦСКА – “АРМЕЙЦИ 1948”.


Целия разговор гледайте във видеото.