Актьорът определи недоволството на хората като „логично”

„Изборите сега няма да решат проблемите”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” актьорът Калин Сърменов. Изказването му бе породено от факта, че името му фигурира начело на две листи на партия „Другата България” – в Благоевград и в София. 

 

Запитан защо иска да стане народен представител, Сърменов отговори кратко: „За да се оправят нещата”. 


„Смятам, че нещата, които се случиха в България, не бяха направени навреме, не бяха направени целенасочено – падането на правителството, излизането на хората на улицата. Това трябва да се случва. Хората трябва да казват какво мислят. Но трябва да мислим първо за България, по кое време се случва. Защо това нещо не се беше случило няколко месеца по-късно? Тоест, ние затворихме държавата и какво очакваме – всичко да тръгне по мед и масло. Смятам, че изборите сега няма да решат проблемите”, обясни Калин Сърменов. Но въпреки това определи недоволството на хората като „логично”. 


На въпрос „Какво по-различно ще предложи на хората?”, актьорът заяви: „Сигурно нищо по-различно, защото в момента ние нямаме друг изход”. 


По думите му обаче на власт трябва да дойде някой, който върши работа и знае какво иска. „Някой, който защитава логики. Това е основната ми мотивация”, поясни бъдещият депутат. 

 

За пример той даде работата си като директор на Сатиричния театър. „От 7-8 месеца съм директор на Сатиричния театър и го погледнах от другата гледна точка. Веднага започнах да гася лампите в коридора, защото знам как се плаща токът на театъра”. Едно от нещата, които според него куцат в България е „липсата на логики и правила, както и на ясно дефинирана ценностна система”. 


„Война без жертви няма как да стане”, категоричен бе той. 


Калин Сърменов е роден на 25 май 1963 г. Завършил е НАТФИЗ. По-късно основава частен театър „Алтернатива”. Сърменов е сред основателите на група „Контрол”, както и на „Чувал, Чувал”. Собственик е на рекламна агенция. А отскоро е част от журито на Dancing stars


Целия разговор гледайте във видеото.