Сега срещу дядо Минчо се води досъдебно производство

Възрастен мъж от сливенското село Каменово простреля крадец, влязъл в частния му имот. Инцидентът е станал в неделя през нощта. Пред екипа на „Здравей, България“ дядото обясни, че не е искал да убие крадеца, нито да го рани, а просто да се предпази от кражбата. Сега срещу него се води досъдебно производство. 

 

Дядо Минчо е на 73 години. Слави се с добро име в селото. Живее в края Каменово заедно със своята съпруга. Изхранват се основно от селското си стопанство. Сами отглеждат с много труд стадо от 90 овце. В неделя сутринта дядо Минчо разбрал, че някой се е опитвал да влезе в двора му и затова решил вечерта да спи край овцете. Около полунощ чул съмнителен шум и видял двама души, които да се опитват да отмъкнат няколко агнета.


Съучастникът на ранения решава да избяга не през вратата, а през оградата. Той се е промушил през изключително малък отвор в нея. Дядо Минчо твърди, че не познава крадците. Според официалната информация от сливенската полиция извършителите са били четирима, а раненият е от с. Градец. Възрастният мъж сподели, че преди над 20 години са му откраднали цяло стадо от 30 овце, но все още няма наказани.


За да се предпазят от набезите на крадци, жителите на Каменово са приложили иновативен метод – наели са охранителна фирма.


След инцидента срещу дядо Минчо се води досъдебно производство. Раненият е в болница с подобряващо се състояние. Следствие се води и срещу групата, опитала да извърши кражба. От Районната прокуратура в Нова Загора казаха, че разследването е в много начален стадий и към този момент не могат да коментират дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати. 


Подробности по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Веселин Илиев