В четвъртък представители на политически сили ще разискват социалната политика и доходите

Как изглеждат политическите платформи на партиите и какво обещават техните представители, когато са изправени в пряк сблъсък със своите опоненти? Това зрителите ще разбират в „Здравей, България”, където от четвъртък водещите Христо Калоферов и Мира Иванова ще дадат старт на предизборните дебати.

 

Всеки четвъртък до самия изборен ден, един срещу друг в студиото ще застават представители на различни политически партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, ДСБ, Атака и "Движение България на гражданите”, за да дискутират конкретни теми и да дадат отговор на въпроса могат ли да бъдат успешна алтернатива за страната. 

 

Всеки път гостите в „Здравей, България” ще влизат в пряк сблъсък по най-важните точки в своите управленски програми – какви мерки ще предприемат в социалната политика и как ще повишат доходите на българина, какви реформи предвиждат в съдебната система, как ще разрешат проблемите на сигурността и вътрешния ред, здравеопазването, икономиката и енергийния сектор? Повече популизъм и политическа риторика или реален опит за намиране на работещи решения са предизборните заявки? Финалът ще настъпи в седмицата преди 12 май, когато в студиото ще се проведат заключителните дебати. 

 

Ще се опитаме да дадем на зрителя отговор на въпросите, които го вълнуват, както и възможността да съпостави различните политически сили и да направи своя информиран избор”, коментира Красимира Кръстева, директор „Новини и актуални предавания” в Нова Броудкастинг Груп. 

 

Активни участници в дискусиите ще бъдат и зрителите, които могат да задават своите въпроси на Фейсбук страницата на „Здравей, България”, както и на новинарския сайт на Нова – NovaNews.bg.