МВР и ЦИК бойкотираха премиера за изборите

Прокуратурата ще търси Кумчо Вълчо, пише в. „Стандарт”. Районната прокуратура в Етрополе се е самосезирала за скандалната схема за изборни манипулации с проведената в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров лекция инструктаж как да се събират повече гласове на предстоящите парламентарни избори.


МВР и ЦИК бойкотираха премиера за изборите. Вътрешното министерство замени идеята за ротация на полицаите в деня на вота с неясна проверка на роднинските им връзки, с кандидат-депутатите и изборната администрация. Въпреки на многото натрупани въпроси и липсата на информация на дори и за регистрираните за вота депутати, ЦИК не счете за нужно да се яви на второто заседание на Изборния борд и дори отказа да му предостави информация, съобщава в. „Сега”. За скандалното намерение на МВР да пренебрегне поисканата от Райков ротация на полицаите се разбра на проведеното вчера, 10 април, второ заседание на Изборния борд. 


7200 напират да са депутати, като на места бюлетината може да е над 2 метра. Трима независими кандидати ще се борят за вота на народа, установява проверка на в. „Преса”. Смелчаците подали документите в Бургас, Варна и Плевен.

 

Информация по актуалните теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.