Според него в Прокуратурата има по-големи проблеми от случилото се с Роман Василев

При всички положения, проверката на действията на Роман Василев трябваше да сложи точка на въпроса за него, може би заради очакваната проверка по т. нар. „Български Уотъргейт”. За мен, за прокуратурата сложи точка. Сега главният прокурор лично каза, че Роман Василев не е извършил нарушение и парира въпроси, които могат да бъдат провокирани от тази проверка.

 

Това коментира за „Здравей, България” журналистът от Българското национално радио Силвия Великова. 

 

Изказването й идва във връзка с последните обстоятелства около прокурор Роман Василев. Припомняме ви, че само в рамките на 24 часа той бе обвинен, че е подвел главния прокурор Сотир Цацаров, след последвала спешна проверка бе оневинен, след това подаде оставка, но по силата на проверката Сотир Цацаров не я прие. 

 

„Мисля, че главният прокурор не се е съмнявал в Роман Василев, той беше провокиран да даде този коментар, а и не беше убедително, че Роман Василев е зам.-главен прокурор и по тази причина трябва да участва в проверките”, допълни журналистът.

 

„Има нещо, което ме притеснява. Има проблеми с цялата гора. Ние гледаме едно малко храстче. Може да е в ред, може да не е в ред, може да изсъхне, може и да цъфне. Има много други неща в Прокуратурата”, коментира по случая адвокат Марин Марковски. 


“В една държава, ако не се прилага законът, става джунгла. Няма ли законност, няма цивилизация. Дори и най-малкото нарушение в закона съсипва структура, администрация”, заключи адвокатът. 


Държава на ужасите ли е България и има ли такива основания – гледайте във видеото.