Убиецът на младата жена е осъден на строг тъмничен затвор, но има достъп до телефон и интернет

1800 лв. получи като обезщетение от държавата майката на 21-годишната Грациела Пламенова от Търговище, убита по особено жесток начин в нощта срещу 30 септември 2011 г. За да получи сумата, Дияна Петрова трябвало да набави куп документи, с които да докаже, че е наследник на дъщеря си и да декларира съдебните разходи по делото срещу убиеца на 21-годишното момиче. 


Майката е разтревожена, че екзекуторът на младата жена е осъден на строг тъмничен затвор и въпреки това има достъп до мобилен телефон и до социалните мрежи, откъдето и до днес продължава да притеснява роднините и приятелите на убитата. 


Припомняме ви, че Грациела Пламенова бе убита по особено мъчителен начин от Румен Димитров, с когото се познавали отдавна. Завърнала се току-що от гурбет, жертвата разполагала с пари, които младежът откраднал при едно от гостуванията в дома й. Момичето открива липсата им и започва да настоява мъжът да възстанови отнетото. В ранните часове на 30 септември 2011 г. той отива до дома й, за да се разберат за връщането на парите. Вместо това обаче, младежът я удушил. Три дни по-късно полицията залавя екзекутора и открива трупа на младата жена. 


Кошмарът продължава и днес. Месеци след като съдът се е произнесъл по казуса и е наказал убиеца с 25 години лишаване от свобода, които трябва да излежи при строг режим, той продължава да безпокои почернените родители.


„От затвора той пише съобщения чрез мобилния си телефон в социалната мрежа, отправя лично и към мен съобщения. Там си е говорил, че открива погребално бюро, вече си е намерил кандидати, че не забравя миналото, че са готови за отмъщение, разказва почернената майка.


„Как си, Мила?” - това е последното съобщение на Румен, изпратено в социалната мрежа, от мобилен телефон на 7 март. 


Днес Диана иска само тормозът от страна на убиеца на дъщеря й да бъде прекратен. Тя продължава да живее с мисълта за нейната „Граци”. 


Гледайте повече във видеото.


Репортер: Венета Арабска