Според Димитър Аврамов политиците трябва да се държат умерено и да качват симпатията на хората

"Оцеляването в тази кампания ще е най-лесното. Тази кампания е най-къса. Ще има една седмица по Великден, в която хората няма да мислят за избори”. Това отговори в студиото на „Здравей, България” политологът Димитър Аврамов на въпроса как да оцелеем в политическата кампания. 

 

„Ако търся метафората във въпроса ви, бих я свързал с нереалистичните обещания на политиците и с неадекватните действия на кампанията", продължи Аврамов. 

 

Според него във всяка предизборна кампания има скала на симпатиите. „Няма нужда да подкрепяш някой на 100%, за да гласуваш за него. Достатъчно е да го подкрепяш 55 или 60%. Когато падне под 50%, се слиза в скала на нехаресването. Според мен това, което трябва да правят политиците, е да се държат умерено, адекватно и да качват симпатията на хората”, заключи той. 

 

По повод взривовете по време на Бостънския маратон, програмният директор на Дарик радио Константин Вълков заяви: „Ако това е пропуск на разузнавателните служби, аз оставам с впечатлението, че там т.нар. СРС-та все още продължават да се използват след скандала Уотъргейт целенасочено – за разкриване и предотвратяване на престъпления. Този път явно не са имали предварителна информация”, обясни още Вълков. 


Повече по темата гледайте във видеото.