Близо 4 милиона лева е стойността на целия проект, обясниха от ведомството

Агенцията за инвестиции оряза България в рекламен клипБългарската агенция за инвестиции рекламира страната ни, но без част от Пиринска Македония, показа справка на NovaNews.bg. В клип, публикуван във Фейсбук профила на агенцията, е използвана карта на страната ни, в която обаче не фигурират Петрич и Сандански

 

Един от промоционалните клипове на България вече върви по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ.

 

От Българската агенция за инвестиции се хвалят с този факт, но в същото време не са забелязали липсата на част от територията ни на избраната от тях карта. 

 

​Близо 4 милиона лева е стойността на целия проект, обясниха от ведомството. Цената включва 50 реклами в печатни издания като Economist и Financial Times, интернет кампании и телевизии. 

 

Това е първата подобна реклама, която представя България от 25 години насам, заяви пред NovaNews.bg Борислав Стефанов, изпълнителен директор на агенцията. 

 

По думите му тя е съгласувана с над сто човека, между които – икономисти, финансисти, пиари. 

 

Стефанов се възмути, че студентите в „Харвард” са приветствали появата на рекламния клип, а в България „се чудят за какво да се хванат”. 

 

Поръчката за клипа е спечелена от консорциум, чийто екип е в ЛондонШефът на агенцията увери, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна. 

 

Не съм забелязал за грешката, призна пред NovaNews.bg Димитър Николов, директор "Общо инвестиционно обслужване" в агенцията. Той обясни, че поръчката за клипа е спечелена от консорциум, чийто екип е в Лондон. "Ще обърнем внимание", обещаха от агенцията.

 

"В момента сверяваме картите", допълниха от ведомството. 

 

В коментар под клипа в социалната мрежа потребител съветва: „Хей, учете я тази география, пък после качвайте клипчета!”. „Сандански и Мелник ги няма”, уточнява друг човек. „Малко са ни поотхапали откъм Македония :)))))))”, с чувство за хумор подчертава трети потребител. 

 

И все пак, „като изключими "безобидната" грешка в "поокастрената" просто ей така за "fun" & "style" югозападна граница на страната и умопомрачителния "PowerPoint style", всичко е окей”, обобщава юзър.