На морал ни учат хора, които 20 години показват несъстоятелността си, заяви главният секретар на МВР

МВР е заложник на евтини политически интереси, на предизборни скандали, спретнати от онези, които ни учат на морал от екрана. Но на тях това не им отива. На мен пък не ми харесва да ме учат на морал любимите на народа политици, които 20 години показват своята несъстоятелност и са довели хората до там, че да не вярват на политическата система”. Това заяви в ефира на предаването „Всяка неделя” главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев.


Той бе категоричен, че министерството не е извършвало незаконно подслушване и Цветан Цветанов не е разпореждал да се извършват подобни нарушения.


Георгиев заяви още, че с нетърпение очаква резултатите от проверката на прокуратурата по случая, защото „само така може да се изчисти името на МВР”.


Очакваме препоръките на държавното обвинение, за да премахнем пропуските в нормативната база, която регулира използването на СРС-та”, допълни главният секретар на МВР.


По повод обвиненията срещу отстранения от длъжност директор на ГДБОП Станимир Флоров, Георгиев нарече „комплот” разпространяването на твърдения, че той е покровителствал наркоканали.


Познавам Флоров от много години. Той може да е остър, да е дори груб понякога, но в никакъв случай не е бандит”, отсече Георгиев.


Целия разговор на Кеворк Кеворкян с главния секретар на МВР гледайте на сайта Nova Play.