Руският журналист Борис Соболев с филм за продажбата на първите места в конкурсите за красота

Искала ли е Меги Савова подкуп за титлата ”Мисис Вселена”Руският телевизионен канал „Русия 1” излъчи разследване на журналиста Борис Соболев относно конкурсите за красота и продажбата на първите места в тях. Филмът е със заглавие „Короновани особи”.


„Конкурсите за красота са отдавнашен мошенически шоу формат, тиражиран по целия свят, превърнат дори в мистификация, тясно свързан с високоплатена проституция, лъжеблаготворителност и търговия с челните честа”, казва Борис Соболев.


Във филма става ясно как титлата „Мисис Вселена” е продадена на колумбийка, чийто мъж е известен като наркобос. Във видеото се вижда как българката Меги Савова, която обявява цена от 200 000 евро за титлата на „Мисис Вселена”, говори по темата.


„Това съм го видяла преди два месеца. Даже имах право на отговор. Пожелах на момчето, което е направило материал да е живо и здраво. Нали е направил материала на живота си. Каквото е можел, взел е. Дано му е стигнало за бял хляб и бяла риза”, каза в студиото на „Часът на Милен Цветков” Меги Савова – собственик на конкурса „Мисис Вселена”.


Тя коментира думите си във видеото по следния начин: „Ние коментирахме, ако ти си генерален спонсор, колко ще струва”.


Купуват ли се конкурсите за красота?Руските медии веднага реагират на новината и звънят за коментар и на Антония Петрова – Мис България 2009 и Мисис Русия 2012.


„Разбрах за този филм, когато вчера започнаха да ми звънят всички руски медии и да ме карат да коментирам случая с българката, която продава конкурси за красота. В този филм е попаднал и другият алтернативен конкурс „Мисис Русия”, за който също така стана голям скандал, когато аз спечелих реалния конкурс „Мисис Русия”, заяви пред Милен Цветков Антония Петрова.


Повече по темата гледайте във видеото.