Задава се третото издание на Софийския фестивал на науката, което ще покаже най-красивата и вълнуващата й страна

На границата между пролетта и лятото, културата, изкуството и науката си дават среща в столицата. Така между 9 и 12 май дните ще бъдат особено вълнуващи и непрекъснато ще струи една по-различна светлина – тази на знанието.    


За тези, които не знаят - Софийският фестивал на науката се провежда за трета поредна година и съвсем не пресилено представлява сбъдната мечта на много хора. Програмата му включва повече от 60 събития, зад които стоят над 50 утвърдени родни и чуждестранни учени. Така че ще има за всекиго по нещо – независимо от възраст, професия или интереси.


Събитието, което е част от Културния календар на столицата, ще се проведе на общо 10 сцени и пространства - в Театър София и е специално изградени шатри в парка Заимов, в непосредствена близост до театъра.


Ако си говорите на „ти” с физиката и биологията, следващата информация със сигурност ще ви зарадва – специално за фестивала пристигат две големи имена в своите сфери – проф. по теоретична физика Джим Ал-Халили и биологът Аарати Прасад. Освен, че се занимават с изследователска дейност, те са изявени автори и водещи по Би Би Си.


Откриването на фестивала е на 9 май от 17.00 ч. в Театър София с шоуто "125 секунди”


Ако сте се питали някога защо не възприемаме шума като мелодия и защо предпочитаме един музикален стил преди друг, какво е цвят, как работи театърът, но от техническа гледна точка, как може да управляваме дистанционно електроуредите в дома си или пък не сте чували още за „умните” платове, то Софийският фестивал на науката със сигурност е за вас.
 

Повече информация за програмата на фестивала и за събитията, за които са нужни билети и пропуски, може да намерите на неговия сайт.  

 

Текст: Миалена Халваджийска