Според него бившият вътрешен министър трябва да се оттегли от политиката

„Хората, които бяха във властта, вече виждат, че няма да са там и се страхуват”, каза в предаването „Здравей, България” Емил Димитров - Ревизоро, бивш директор на Агенция „Митници”, по повод обвинението на Мирослав Найденов, че Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет „Борисов”.

 

Според него сме свидетели на „превръщането на МВР в бащиния”. „Цялата държава е превърната в ченгеджийница”, каза Димитров. 

 

„Тримата обвиняеми ще излязат виновни за всичко, а Цветан Цветанов и Бойко Борисов нищо не са знаели”, каза той. По думите му и началниците им са съучастници, тъй като те са дали буса и разрешението да се подслушва. „Цветанов лично не е подслушвал, неговите хора са го правили и са давали някъде тази информация. Всичко през тези три години се случваше с разрешението на Бойко Борисов”, допълни Ревизоро. Според него главният прокурор досега си е свършил добре работата.

 

На въпрос трябва ли Цветан Цветанов да се оттегли от политиката, той каза, че това е задължително. „Слънцето пак ще изгрее. Нищо няма да стане. Цветанов е любимото дете на Борисов, на което винаги се прощава”, заяви Димитров и допълни, че е време за възмездие. 

 

Ревизоро каза, че е добре, че скандалът с подслушванията се е развихрил сега. Той потвърди, че е бил подслушван, докато е бил шеф на Агенция "Митници".

 

По темата „Лукойл” той каза:„Законът не е коленичил”. Според него е нямало конфликт между „Лукойл” и Агенция „Митници”, но е трябвало да стане скандал. „В момента сме в избори и хората са нервни”, добави той.

 

Целия разговор с Емил Димитров – Ревизоро гледайте във видеото.