Плевнелиев призова компетентните органи този път да стигнат докрай

Президентът Росен Плевнелиев реагира остро на скандала с подслушванията и поредната „порция” записи, които бяха разпространените вчера.

 

Държавният глава призова компетентните органи да стигнат докрай по случая с подслушванията, както и да се сложи край на компроматната война преди изборите.

 

Росен Плевнелиев коментира темата по време на брифинг в деня на отворените врати в администрацията на президента.

 

Плевнелиев заяви, че очаква от партиите още сега да кажат какви промени в Закона за СРС-тата ще предложат, ако влязат в парламента. От бъдещите депутати пък очаква действително да предприемат законодателна инициатива, която да елиминира предпоставките за незаконно подслушване.

 

„Ако трябва ще се преструктурира МВР секторът, за да се намери правилното място на СДОТО и на контролните органи”, заяви Плевнелиев.

 

Президентът смята още, че МВР трябва да си пренапише вътрешните правила, служебното правителство има пълна готовност за това нещо, но все още се чака анализа на прокуратурата.

 

„Ще се пренапишат вътрешните правила, но трябва да се види къде е сбъркано”, заяви Плевнелиев и допълни, че вече му е омръзнало от темата за СРС-та и бръмбари.

 

 „Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та”, заяви Плевнелиев. „Очаквам бързи и адекватни действия и този път наистина да се стигне до край”.

 

Държавният глава смята, че сроковете, които си е поставила прокуратурата, са приемливи. Пресконференцията на прокуратурата ще бъде в понеделник.