"Това е звездния час на президента, ако иска да играе старейшина на нацията"

Президентът продължава да не разбира, че това е неговия звезден час, ако иска да играе старейшина на нацията. Това заяви председателят на партия „Гергьовден” Любен Дилов – син в студиото на „ДикOFF”. Повод за изказването му бе поредната доза „порции” записи, които се разпространиха в петък.


„Скандалът е, че министър-председателят, един прокурор и още един министър очевидно командват цялата съдебна система. На министър-председателя му се докладва преди да бъде оповестен резултата от предварителна проверка на прокурорско разследване. Това абсолютен шут, ритник в основите на демокрацията. Това, което се случи, мисля, че и съвсем откъснатите от политиката хора се развълнуваха”, обясни Любен Дилов - син.  


Той подчерта, че страната не е изпадала в такава ситуация, в която се оказва, че „освен неморален, политическия ни елит е и неспособен да се държи адекватно”.


„Не съм социолог, но мога да кажа, че нито една партия, която е на терена в момента, няма да спечели на изборите”, категоричен бе Любен Дилов – син.


На въпрос „Може ли да се реанимира труп?” лидерът на „Гергьовден” отговори, че СДС е направила нещо, което никой друг не е правил – „В края на мандата на предишния парламент се отказаха от собствените си депутати. Там промяната е драстична. СДС е единствената формация, която няма агенти на ДС в листите си”, допълни той.


Нашата оферта е най-добра”, заключи Любен Дилов – син по повод коалирането със СДС.


Целия разговор може да гледате във видеото.