Веселина Томова е изненадана, че изпълнителната власт назначава правосъдната

„Изненада ме това, че изпълнителната власт назначава правосъдната т.нар. „независима система”. Това заяви за предаването „ДикOFF” Веселина Томова – журналист и собственик на интернет сайта „Афера”.  Тя бе първата, която пусна информация за скандалните записи между Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

 

„Не ме изненада това, че прокуратурата го играе като „проститутка” на тази власт, защото това ясно личи от записа. Не ме изненада и, че Бойко Борисов е бил напълно наясно със всички закононарушения и престъпления, които са вършени от Мирослав Найденов и на практика се опитва по някакъв начин заедно с прокурор да смачка делото срещу Мирослав Найденов. Нищо от това не ме изненада. Но е втрещяващо, че за първи път излиза ясно с гласовете на участниците в цялата тази история”, обясни още Томова.  


Борис Митов е един от двамата журналисти, които бе персонално споменат в записите.
„Стана пределно ясно как прокуратурата може да работи на празни обороти, само и само да демонстрира на медия, че не е удобно да се занимава с подобни теми”, бе част от коментара му в предаването на Сашо Диков.


Целия разговор с Веселина Томова и Борис Митов гледайте във видеото.