Ганчев отказа да назове кой политик е отправил конкретното предложение за закрила

Срещу неназована парична сума са предлагали на бизнесмена Гриша Ганчев, да премахнат обвиненията срещу него и негови приближени за източване на данък добавена стойност. Това заяви самият той в интервю за предаването „ДикOFF” по Нова. Ганчев отказа да назове кой политик е отправил конкретното предложение за закрила, но даде да се разберее, че е човек, близък до предишното мнозинство.


Първа част на интервютоВъв връзка с повдигнатото обвинение срещу компании - производители на захар, на Ганчев, самия той заяви, че неназовани лица с политически контакти са му предложили да премахнат затрудненията му срещу пари.


През май 2012 г. едрият бизнесмен беше обвинен, че е лидер на престъпна банда за данъчни измами, както и за заплаха с убийство на директора на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов. Тогава бяха арестувани синът му Данаил Ганчев и други негови служители.


Кой стои зад предложението, Гриша Ганчев отрече да знае.


Втора част на интервютоБизнесменът призна, че е имал среща с бившия вече шеф на ГДБОП Станимир Флоров, но според Ганчев тя е била само, за да разбере каква ще бъде мярката му за неотклонение.

Гаранцията възлизала първоначалано на 500 000 лева.