Те потвърдиха, че на финала на протестите се е усетило разцепване

"Ние сме тук, за да прекъснем този порочен кръг на правото на отговор и този сапунен сериал. Смятам, че зрителите неудачно ги занимаваме с жълтини и интриги и с изказнавия на най-различни хора по теми, които те не са вълнуват”. Това обяви в студиото на „На светло с Люба Кулезич” Дончо Дудев, един от лидерите на протестите срещу монополите.


Първа част на интервютоПраво на отговор тази седмица бе поискано от водачите на протестите – Янко Петров, Дончо Дудев и Йоана Иванова. В студиото обаче не дойде Йоана Иванова.


Мишена на ответния удар беше Даниела Пеловска, която бе заклеймена като „къртица” на правителството на Бойко Борисов в опита му да овладее отвътре бунтовете преди да падне през февруари. Даниела бе гост в издание на „На светло с Люба Кулезич” от миналата седмица, когато поиска право на отговор срещу Слави Бинев, който пък я обяви за „троянски кон” на гражданското недоволство.


Втора част на интервютоДончо Дудев потвърди твърденията на Люба Кулезич, че на финала на протестите се е усетило разцепване. „Имаше такова разцепване. Имаше съвсем умишлено вкарване на хора от страна на тези, които искат запазване на статуквото и се притесняват да видят народа на България обединен и търсещ своите права”, обяви Дудев.


Той обяви имената на бившия премиер Бойко Борисов, Сергей Станишев, Иван Костов, Ахмед Доган, Симеон Сакскобурготски сред хората, разцепили протестите. По думите му обаче в момента тече обратен процес и хората се обединяват. „Хората започват да търсят съмишленици, да търсят каузи, около които да се обединяват”, обясни той.


Целия разговор гледайте във видеото.