Според Едвин Сугарев бившия земеделски министър е бил обкичен с микрофони

„Изтичането на информация от къщата на експремиера Борисов говори, че къщата му не е заглушавана”. Това обяви в студиото на „На светло с Люба Кулезич” о.р. полк. инж. Стефан Мухин – консултант по фирмена сигурност и бивш зам.шеф на опретавно-техническото управление на МВР, сега СДОТО.


С тези думи той коментира изтичането на аудиофайлове от подслушване на експремиера Бойко Борисов, експрокурора на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.


„Аз препоръчвам на всички мои клиенти бизнесмени, когато водят специални разговори, да пуснат по едно нещичко вътре в кабинета си – то забива всички честоти на GSM-ите. От телефона не може да излезе нищо навън”, посъветва Мухин.


Той обясни каква е разликата между запис, направен от микрофон, поставен върху тялото на човек, и такъв, направен с радиомикрофон, или чрез айфон, поставен в джоба на сакото или в дамската чанта.


Полк. инж. Мухин изрази съмнение извадените на показ подслушвани разговори да са били продиктувани от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По думите му не се знае бройката на подслушвателните системи, които се намират в частни лица.


Политическият анализатор Едвин Сугарев заяви от своя страна, че е почти сигурен, че именно Мирослав Найденов е „бил обкичен с микрофончета”. Той обаче наблегна върху факта, че подслушването бе лансирано с анонимно писмо.


Целия разговор гледайте във видеото.