Бъдещето ще покаже дали сме победители или победени, увери социалистът

Близкото бъдеще ще покаже дали сме победители или победени. Ние започваме консултации, вече обявихме това нещо”, заяви за „Здравей, България” Младен Червеняков от „Коалиция за България”.


„Проблемите пред страната са толкова тежки след тези четири години, че не е по силите на нито една партия да сама да изведе страната от това положение, в което се намира”, допълни той.


Във връзка с коментара на Ивайло Московски, че „евентуално програмно правителство би боло правителство на безотговорността”, Младен Червеняков отбеляза, че е „безотговорно е да направиш правителство на малцинството, след като хората са те свалили”.


„Да обявяваш, че през следващите 4 години ще даваш от същото и че имаш воля за това – това е безотговорно. Не разбират ли тези политици какво се случва в страната, какво изкара хората на улицата? Това, което ги заведе там, е абсолютната безизходица. Ако не стане ясно, че е нужна политика, която да реши проблемите на хората, то тогава цялата политическа класа ще стане излишна”, коментира Червеняков.


"Не може да си позволим да платим цената на загубата на идентичност в името на управлението", категоричен бе той и допълни следното:


ДПС също заяви достатъчно ясно и категорично, че ще търси единство около национални приоритети. Струва ми се, че това е задачата на бъдещето управление – да набележи тези национални приоритети.”


Младен Червеняков призна, че по време на изборната кампания видял безнадеждност в очите на хората. Според него е необходимо през следващите четири години да бъде посочен пътят, по да върви България. Социалистът обаче отбеляза, че на всички е ясно, че за четири години няма как да се случи повишаването на доходите до европейските размери.


На въпрос какво ще се случи, ако не може да бъде съставено правителство, единственият изход е нови избори.


Като грешки на „Коалиция на България” социалистът посочи невъзможността да се справи с купуването и контролирането на вота и допълни, че и международните наблюдатели също констатирали ужасяващи случаи.


"Протестният вот не успя да бъде концентриран. Може би нещо не сме донаправили и ние от БСП в тази кампания. Може би тези алтернативи трябваше малко по-раничко да започнем да го развиваме. Ясно е, че за един месец обществено мнение трудно се пречупва", заяви още той.


Младен Червеняков допълни, че очаква окончателните данни на ЦИК, но касиране на изборите няма да бъде искано.


Целия разговор с Младен Червеняков от „Коалиция за България” гледайте във видеото.