Решението за оставане в леката атлетика ще бъде взето след Москва

Звездата на леката атлетика и дисциплината овчарския скок Елена Исинбаева заяви, че иска да преследва трето олимпийско злато. Решението за това обаче ще бъде потвърдено след световното първенство, което предстои през месец август.

"По отношение на моето отказване: Ще бъде трудно решение, но не мога да го коментирам точно сега. Ще направя това след Световното първенство в Москва. Всичко ще зависи от представянето ми там," заяви Исинбаева.

Предвид факта, че миналата година наблюдавахме изявите й в сектора само в три състезания Исинбаева отговори плахо и за очакванията, които възлага за предстоящия в събота диамантен турнир.

"Бих казала, че тази година и точно сега, аз се чувствам много по-добре от всякога. Така че ще видим какво ще бъде представянето ми тук. Не искам да казвам нищо преди участието си."

Исинбаева, която е шампионка от Игрите на олимпиадата в Атина и Пекин, завърши с бронз в Лондон миналата година. 30-годишната атлетка планираше да се откаже след Олимпиадата в британската столица. Тя обаче промени решението си, след като не успя да стане първата жена в историята с три последователни олимпийски титли..