Според него Омразата към ГЕРБ обединява останалите три партии

Бих приел министерско кресло със самочувствие, че вече знам какво да направя”, каза в предаването ДИКOFF бившият министър на енергетиката Делян Добрев. Той добави, че все още нямат състав на членовете на кабинета, но Бойко Борисов ще е премиер. „Знае се обаче, че ще има отделни министри на енергетиката, туризма и икономиката”, сподели той.

 

Според него ГЕРБ е допуснала много грешки, но неговата грешка е била, че не разделил в две министерства това на икономиката и на енергетиката. 

 

Омразата към ГЕРБ обединява останалите три партиииначе трите партии са като орел, рак и щука. Те са наясно, че ако имам е още един мандат, техният електорат ще се свие рязко. Не мога да си представя следващия кабинет”, каза Добрев относно изборите и сформирането на ново правителство. 

 

Според него тази предизборна кампания е имала за цел да намали избирателната активност. „От това пострада най-много ГЕРБ. Въпреки трудностите над 1 милион гласуваха за нас”, добави той. 

 

Попитан дали одобрява червения депутат Петър Корумбашев за министър на икономиката и енергетиката, според мълва в лявото пространство, той беше категоричен: “Корумбашев има малък ВЕЦ, разбира от ВЕИ, но не е достатъчно да е министър”.

 

Относно проблемите в енергетиката Добрев коментира, че за всички нередности, които е забелязал в сектора, е внесъл сигнали до прокуратурата. „Дано и новият министър продължи да го прави”, каза Добрев. 

 

На въпрос на Сашо Диков паднали ли са жертва на руските интереси той каза, че не е привърженик на теориите на конспирациите. „Но съвпаденията са твърде много”, каза той и даде пример с протестите и момчетата с качулките, които след като те са подали оставка са изчезнали.

 

Целия разговор с Делян Добрев гледайте във видеото.