Венцислав Добруджалиев помагал на структурата в Свищов да спечели максимално много гласове

Водач от протестите на обучение на ГЕРБ. Екип на Нова телевизия засне председателят на Движение „Орлов мост” на инструктажа на членове на секционни комисии на ГЕРБ в Свищов. 

 

Каква е връзката между бившите управляващи и протестиращите и дали зад студентите на Христо Стоичков не стои опит за политическо инженерство – провери Мария Цънцарова.

 

В началото на април ви показахме кадри от обучение на застъпници в Етрополе, в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който официално се води на майка му. Пред Новините на Нова от Движение „Орлов мост”, с лице Христо Стоичков потвърдиха, че те са организатори на лекцията.

 

„Беше семинар, обучение, на което се обясняваше какво трябва да правят застъпниците”, каза Венцислав Добруджалиев, председател на Движение „Орлов мост”.

 

Месец и девет дни след лекцията в Етрополе, ГЕРБ обучават членовете на секционните си комисии в Свищов. Изненадващо до лектора виждаме Венцислав Добруджалиев – председателя на студентското протестно Движение „Орлов мост”. От високопоставен човек в структурата на ГЕРБ разбираме, че председателят на Движение „Орлов мост” е изпратен да помага на местната структура на ГЕРБ в Свищов да спечели максимално много гласове. А бил изпратен от лектора, който пък водеше обучението на студентите в Етрополе.

 

„Не съм работил за ГЕРБ. Аз съм свободен човек и мога да бъда където си искам”, каза Добруджалиев.

 

От ГЕРБ определиха присъствието на председателя на протестното движение на обучението им за секционни членове като провокация.

 

Още за връзките на протестиращите с  бившите управляващи и тяхната позиция – очаквайте в неделя в Темата на Нова.