Това каза председателят на партията Бойко Борисов пред Нова телевизия

Основните политически партии събраха депутатите си на заседания, преди утрешното първо заседание на 42-рото Народно събрание. 

 

Партиите обсъдиха акценти в управленската си програма, както и кого биха номинирали за председател на парламента.

 

В ГЕРБ все още не са решили, кои ще са министрите в кабинета, който ще предложат. Това каза председателят на партията Бойко Борисов пред Нова телевизия.

 

"Разбрах, че по типичен техен начин се пазарят за столове, маси. Нямат морал и чест", заяви Борисов за политическите си опоненти. "Тази коалиция ще се провали повече и от миналата. До 7-8 месеца българите ще се вайкат", смята Борисов.

 

През целия ден новоизбраните депутати от ГЕРБ и партийното ръководство запазиха мълчание за това къде и кога ще се проведе срещата на парламентарната група. Вечерта се събра в столичен ресторант в близост до НДК, научи Нова телевизия. 

 

На срещата най-вероятно са набелязани първите задачи пред новоизбраните народни представители за новата пленарна сесия.

 

Със сигурност се знае заявката на Бойко Борисов, че той ще оглави евентуален кабинет. Сигурните имена за министри, обявени от Борисов са Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Вътрешното ведомство евентуално ще бъде поето от Веселин Вучков, който беше заместник на Цветан Цветанов в предишното правителство. 

 

Полагането на клетва в парламента е важно за ГЕРБ, защото след това ще могат да сезират Конституционния съд за касиране на вота. 

 

Церемонията по откриване на 42-рото Народно събрание, по време на която ще има и обръщение на президента към нацията, ще бъде предавана директно по Нова телевизия.