Отговорът идва от политическия психолог доц. Христова и специалистът по правоговор проф. Мурдаров

Първото заседание на новия български парламент ме разочарова изключително много. В момента се намираме в една среда с висока степен на несигурност и неяснота по отношение на преспективите, които ще ни се предложат”. Това заяви в студиото на „Събуди се” политическият психолог доц. Антоанета Христова.


Изказването й бе породено от неправилно формулираните изказвания на политиците в първия работен ден от новото правителство, по отношение на граматически правилния изказ и правоговор. По думите депутатите са изпаднали в крайно популистко политизирано говорене, което не е направило добро впечатление на хората.


Специалистът по правоговор проф. Владко Мурдаров също коментира начина на изказване на българските политици в първия работен ден от новото правителство.


Имаше грешки, които смущават нас специалистите, защото хората се интересуват повече от съдържанието, отколкото от онова по какъв начин са казани нещата”, заяви проф. Мурдаров. Според него „заедността” в изказването на Ахмед Доган въобще не е проличала в поведението на депутатите.


Доц. Христова: Първото заседание на новия парламент ме разочароваДоц Христова пък отвърна, че грозен тон е имало във всички изказвания. „Имам предвид много хвърлени епитети, ползване на ръка лява или дясна с пръст, който сочи виновникът”, поясни тя.


Целия разговор гледайте във видеото.