Нападнаха екип на Бърза помощ, петима са задържани

Новините накратко:

 

Нападнаха екип на Бърза помощ, петима са задържани


Побой на служители от Спешна помощ. Нападението е станало малко след полунощ в столичния квартал Овча купел. Семейството е празнувало абитуриентски бал на едно от децата си. Сред гостите било и 16-годишно момиче с диабет, научи Нова ТВ. Малко след полунощ  вследствие на употреба на алкохол, момичето изпада в безсъзнание и семейството звъни на Спешна помощ. Според информация на Нова линейката е пристигнала на място 40 минути, след като е била повикана. На този етап няма потвърждение от Спешна помощ, че линейката се е забавила. При пристигането познати на пострадалата нападат и пребиват екипа на линейката. Медицинската сестра е била приета в "Пирогов" с контузия на главата и едното коляно. Телесни наранявания имат и другите членове на екипа. В рамките на няколко часа полицията е задържала шестима души, пет от които мъже и една жена. Четирима от мъжете са с криминално минало. Момичето е настанено в токсикологията на "Пирогов". 


Шеста поредна нощ безредици в Стокхолм


За шеста поредна нощ имаше безредици в няколко предградия на Стокхолм. Опожарени бяха райони, населени предимно с емигранти. Полицията изпрати подкрепления от други големи градове. Десни екстремисти бяха обявили, че ще обикалят из предградията, но явно засиленото полицейско присъствие предотвратило сблъсъци. Вълнението започна, след като на 13-и май в едно от предградията на Стокхолм полицията уби 69-годишен мъж.


Кои са убийците на британския войник в Лондон?


Британското контраразузнаване се е опитвало да вербува един от двамата убийци на британския военнослужещ в Лондон. Негов приятел завил за Би Би Си, че службата за вътрешно разузнаване се е интересувала от заподозрения Майкъл Адебуладжо около 6 месеца преди убийството. Той обаче отказал да работи за контраразузнаването. В интервю за Би Би Си мъжът твърди, че у приятеля му настъпила промяна след задържането му от силите за сигурност по време на пътуване в Кения миналата година. 


Юбилейно представление на „Хъшове” в памет на Чочо


При изключителен интерес и много емоции премина юбилейното 200 поред представление на постановката „Хъшове” с режисьор Александър Морфов в Народния театър. Актьорите посветиха вечерта на своя колега Чочо Попйорданов, който играеше ролята на Македонски. Неговото място на сцената зае Деян Донков.  

 

Подробности по тези теми гледайте във видеото.

 

Не пропускайте и Новините на Нова в 19 часа.