Сред тях е и репортер на Нова телевизия

Идеята да променим местоживеенето си радикално - не в друг град или държава, а на друга планета, привлича все повече ентусиасти. Близо 78 000 души вече са кандидатствали за еднопосочен билет до Марс. Четирима ще са късметлиите, които през 2022г., след дълъг подбор, ще станат първите заселници на Червената планета. Сред кандидатите е и репортерът на Нова ТВ - Николай Василковски.


Оказва се, че фенове на Марс у нас има много. Най-запалените от тях членуват в Българското марсианско общество, чийто основател е Михаил.


За Нова той обясни, че обществото иска да популяризира идеята за мисия с хора до Марс и заселването на хора там. 


Ако решим да сменим собствената планета с нова, добре е да знаем какъв климат ни очаква на Марс. Там е два пъти по-тъмно, отколкото тук и през цялото време ще се чувстваме така, сякаш носим слънчеви очила. Освен това на Марс привличането е 2,5 пъти по-малко, а това означава, че там ще бъдем 2,5 пъти по-леки.


„Тази планета може да се развие добре като курортна дестинация. Хора, които имат проблеми със ставите или проблеми със сърцето и изпитват затруднения тук, на Земята, там - на Марс, ще се чувстват много по-добре”, убеден в Михаил. 


Въздухът не става за дишане, затова всички хора ще трябва да живеят в специални хабитати


Кандидатстването става лесно - организатор е холандската фондация Марс 1. Трябва да попълним нейн формуляр и да изпратим видеоклип, в който да обясним защо искаме да бъдем част от това пътуване. Трябва да платим и такса - за България тя е в размер на 14 долара. И всичко това най-късно до 31 август. 


Повече подробности ще намерите във видеото.