Президентът ще участва и в кръгла маса с Индустриално-търговската камара на Баден-Вюртемберг

Президентът Росен Плевнелиев е на двудневно работно посещение в Баден-Вюртемберг, Германия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


На 26 май държавният глава ще участва в отбелязването на 1150-годишнината от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий в Елванген. В кметството на града президентът ще открие международна конференция, посветена на 1150 години от създаването на третата европейска писменост и на Великоморавската мисия на свети свети Кирил и Методий, и ще посети изложбата "В началото бяха буквите". В Двореца "Аделман" в Елванген президентът ще има среща с представители на българските общности от Баден-Вюртемберг и Бавария. В присъствието на държавния глава кметовете на градовете Елванген и Троян ще подпишат Договор за партньорство.


На 27 май, понеделник, в Щутгарт Росен Плевнелиев ще има срещи с президента на Ландтага на Баден-Вюртемберг Гуидо Волф и с правосъдния министър Райнер Щикелбергер. Държавният глава ще участва и в кръгла маса с Индустриално-търговската камара на Баден-Вюртемберг и с представители на бизнеса на федералната провинция.