Той прогнозира, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще направи серия процедурни хватки

Всички се страхуват от нови избори. Това заяви проф. Драгомир Драганов в студиото на „Всяка неделя”.


„Защото тези избори, тъй като нямаше време от февруари, от възраждането на граждански движения, до май, нямаше време за тяхното организационно структуриране и победиха „старците” или „старите муцуни”, и сега всички „стари муцуни”, и четирите се страхуват от нови избори, защото този път, имам дълбокото предчувствие, че гражданското общество няма да им се хване на игричките. И ще се осъзнае, и ще се организира. Заради това не искат избори”, поясни той.


Според него обаче това е добре, защото хората нямат сили, нито пари за това. „100 милиона са пет избори. Нямаме толкова сили. А и не ни трябват”, посочи той.


Проф. Драганов е професор в Историческия хакултет на Софийския университет. Преподавал е в Мадридския автономен университет в началото на 80-те години. След промените у нас е народен представител в 7-то Велико народно събрание и 38-то обикновено Народно събрание.


Проф. Драганов прогнозира, че лидерът на „Аката” Волен Сидеров ще направи серия процедурни хватки. „Във всеки един момент, той ще играе рояата „хем вълкът сит, хем агнето цяло”. Моят оптимизъм стига дотам, че казва 48 месеца”, обясни той.


„Ако следващото правителство не предприеме незабавни три хода, декември, на 8-ми декември, народът ще излезе яко”, прогнозира още професорът.


Част от разговора гледайте във видеото.


Всичко от предаването „Всяка неделя” може да проследите в NovaPlay.