Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление и за това, че депутатите от „Атака” не уважиха европейския химн

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се извини на европейските посланици за думи на Волен Сидеров, че са „дебелобузи чичковци”, както и за това, че депутатите от „Атака” седяха по време на европейския химн при откриването на 42-рото Народно събрание

 

„Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци”, заяви Борисов в началото на среща между депутати от ГЕРБ, европейските посланици и посланиците на Турция и САЩ.

 

Борисов коментира и изборите. 

 

„За първи път в историята на България в най-тежката финансова и икономическа криза политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори и то с много, но недостатъчно да направи кабинет”, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

 

По-късно на брифинг пред журналисти Борисов намекна за предстоящи задкулисни игри при гласуването в парламента на кабинета, предложен от Пламен Орешарски.

 

„Kяма никаква логика в това да се обявява, че утре ще има правителство, без подкрепата на „Атака” и без подкрепата на ГЕРБ, след като чисто математически БСП и ДПС имат 120 гласа... Не виждам никаква логика, но явно има някаква комбинация, някакъв трик, който утре ще ни бъде приложен”, заяви той. 

 

Според Борисов, правителството на Орешарски ще бъде подкрепено или с гласове на „Атака” или с изкуствено намаляване на кворума, като някои от депутатите не се регистрират, както се случи миналата седмица. Не стана ясно обаче как ще действат от ГЕРБ при гласуване и дали и техните депутати ще пропуснат да се регистрират, както се закани миналата седмица лидерът им.