Калин Тихолов се оттеглил, за да не затруднява диалога с гражданското общество”

Иван Данов (на втората снимка) е човекът, който ще заеме мястото на Тихолов. Той вече фигурира в състава, който Пламен Орешарски ще предложи на президента. 

 

„Калин Тихолов се оттегли, за да не затруднява диалога с гражданското общество”, каза при влизането си в президентсвото кандидат-премиерът Орешарски.

 

Той представи Иван Данов като човек с академична кариера, завършил УАСГ, "с доста сериозна академична биография и практически опит". 

 

"Не съм имал възможност да преценя за кои от кандидатите обществената реакция няма да е добра", подчерта Орешарски. 

 

На въпрос на Нова за планирани довечера протести, Орешарски обясни, че иска да види какъв е поводът за тези пртотести. 

 

„100 процента сигурност за нищо няма”, отвърна Орешарски, попитан дали е сигурен, че предложеният от него кабинет ще бъде одобрен.

 

"Търсил съм хора, които да водят национално-отговорна политика, независимо от разлика в цветове или симпатии към футболни клубове", отвърна кандидатът за министър-председател на въпрос защо избира хора, съветвали Бойко Борисов, какъвто е кандидатът за вътрешен министър Цветлин Йовчев.

 

Кой е Иван Данов?Проф. д-р арх. Иван Евгени Данов е роден на 6 юни 1957 г. в София. Професор по „Архитектура, строителство и геодезия” със специалност „Архитектура на сградите, конструкции, съоръжения и детайли (Жилищни сгради)”. От 1990 г. е съосновател и член на Камарата на българските aрхитекти. От 1994 г. е член на Камарата на архитектите -  Берлин (AKB). От 2004 г. е член на Камарата на занаятчиите на Германия (Handwerkskammer Berlin).