Според бившия социален министър Иван Нейков това е единственият изход от ситуацията

"Няма друг изход от ситуацията, освен да се сформира правителството още днес". Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият социален министър Иван Нейков.


„Ако нещата се забатачат, негативното настроение ще придобие такива размери, че ще тръгнем незабавно към нови избори. От този гледна точка, те нямат друг вариант, освен избор на правителство”, обясни още той.


По думите му я няма визията на самото правителство. Липсва и яснота по готвения бюджет – дали той ще бъде социален, рестриктивен, или ще се заложе на финансовата стабилност.


От своя страна, математикът проф. Михаил Костнатинов даде съвет на депутатите – да направят едно светкавично запитване за тълкувателно решение до Конституционния съд.


„Дори ако днес се реши случаят успешно, от първи или от втори път, ние трябва да знаем какво правим в този случай. Конституционният съд трябва да каже колко пъти можем да отлагаме заседанието и колко дни е срокът. В противен случай, ако няма горна граница, така може да не се съберат още 2-3 години”, категоричен бе Константинов.


Той изрази мнение, че още днес България ще гласува своето ново правителство. Прогнозата му е, че депутатите от „Атака” ще се регистрират, но ще гласуват „против” новия кабинет.


Целия разговор гледайте във видеото.