Един лидер иска да олицетвори позицията на цялата група, каза тя

Полемиката, на която станахме свидетели в парламента се оказа между „Атака” и ГЕРБ. Антитурската реторика има за обект ГЕРБ, който беше идентифициран като протурската партия. Това заяви в студиото на „Здравей, България” политологът Румяна Коларова.


Тя коментира и думите на лидера на „Атака”, който обяви, че благодарение на неговия глас е имало кворум на днешното заседание на 42-рото Народно събрание.


„Не ми прави добро впечатление, че един лидер иска да олицетвори позицията на цялата група. Така иска да демонстрира неговия контрол, единството на групата, изключителната му позиция вътре по отношение на партията и на депутатите, които са в 42-рото Народно събрание”, коментира Коларова.


Тя обаче отчете, че „по-важно е не какво прави Волен Сидеров на това заседание, а какво говори. В неговата реторика нито веднъж не стана дума за проектокабинета, нито за министър-председателя, нито за останалите две парламентарно-представени партии, чиято коалиция всъщност ще направи сега правителство на малцинството или иска да направи правителство на малцинството”, допълни още политологът.


От своя страна бившият депутат от СДС д-р Михаил Михайлов се обяви за спешна промяна в Конституцията.


Кметът на Перник и депутат от БСП Росица Янакиева пък изтъкна, че никой в парламента не говори как да се усъвършенства предложената от БСП програма.

 

Част от разговора гледайте във видеото.