Различните реакции в пресата за кабинета "Орешарски"

По-добре с такова правителство, отколкото без, пише в. „Стандарт”, цитирайки Бойко Борисов. Изказването на бившия премиер относно кабинета "Орешарски" продължава така:


„Видяхте какво направиха "Атака". Влязоха сутринта (29 май), за да има кворум. Те с негласуването си за първи път направиха така, че да имаме кабинет в България, избран с под 120 депутати. Това, което всички хора трябва да знаят, е, че тази тройна коалиция с решаващия глас на "Атака", с нейното поведение, с влизането и излизането в парламента да им осигурят кворум, има правителство. Но по-добре с такова правителство, отколкото без. Затова им желая успех.”


Реакцията на лидера на ДПС – Лютви Местан:


Страстите български ще оставят на Пламен Орешарски и министрите му не 100 дни, а сто секунди толеранс. Не се притеснявайте, изборът ви е правилен, защото и 12-те апостоли да бяха предложени, реакцията нямаше да е по-различна, защото ставаше въпрос на един отчаян опит да се съхрани властта на всяка цена. България се нуждае от правителство на интелекта, за разлика от управлението на „калинките”.

 

Информация за изборния ден и за актуалните теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.