Лидерът на "Атака" поиска оставките на Фандъкова и

Волен Сидеров поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Повод за това станаха неделните протести, организирани от партиите „Ред, законност и справедливост” и „Национален фронт за спасение на България”. Участници в тях демонстрираха и пред партийната централа на „Атака”. 


Според хората на Сидеров това е било незаконно и също така стана повод за продължение на войната, която от известно време върви между „Атака” и двете политически формации.


„Всички псевдопатриоти, измекяри и всякакви помияри не са на Околчица, а правят мръсотии точно в този ден. Вчера, 2 юни, въпросните измекяри в лицето на Яне Янев и Валери Симеонов направиха едно мръсно изпълнение срещу партия „Атака”. Тези две партии извършиха нападение над нашата централа, незаконни действия, хулигански действия”, коментира лидерът на „Атака”.


Сидеров показа уведомленията на протестиращите до Общината. В маршрута им не е записан адресът, на който се намира партийната централа. Според националистите случилото се е провокация.


Волен Сидеров бе и категоричен кой стои зад протестите:


„Политическа поръчка на ГЕРБ с участието на Общината, Фандъкова, СДВР, общинска полиция. Чакам Бойко Борисов да има мъжеството, защото, ако той не застане лично зад тези помиярски политически поръчки, аз ще го наричам не Бойко Борисов, а има едно такова понятие – мъжки характер с пет букви. Започва с „п” и завършва на „а”


По думите му е имало пряка заплаха за живота и здравето на хората му, които са били в сградата. 


Ако бяхме тук - в централата, просто щеше да има строшени ръце, глави и крака на тези лумпени. След като няма държава, след като няма МВР и те всички заедно играят срещу „Атака”, ясно казваме, че ще отбраняваме всяка наша територия по начин, който ние преценим за добър, допълни още Сидеров.


Националистите поискаха и оставката на Красимир Димитров, който отговаря за сигурността в Столичната община. Заместник-кметът Мария Бояджийска и досегашният директор на столичната полиция Валери Йорданов пък трябвало да бъдат разследвани от прокурор за това, че допуснали протеста.


От Общината напомниха, че режимът за провеждане на митинги е чисто уведомителен, а за тяхната охрана се грижат организаторите им и полицията. Въпреки това кметът Йорданка Фандъкова изискала от СДВР пълна информация какво точно се е случило пред централата на „Атака”.


В своя позиция пък от РЗС обясниха гнева на Сидеров с гузна съвест, тъй като не знаел как иначе да обясни помощта си за избирането на кабинета „Орешарски”.

 

Повече подробности ще намерите във видеото.