Семейство Заркови организират фестивала, но тази година финансирането се оказа проблем

Едно семейство дарява почти всичките си спестявания, за да направи Фестивала на пясъчните фигури в София. Какво обаче им попречи да направят фестивала и тази година? 

 

Животът на дървото, малкият принц и Христо Стоичков. Това са само малка част от огромните пясъчни фигури, които радваха посетителите на столичния „Южен парк”. А зад цялата тази мащабна изложба стоят Пламен и Мариана Заркови. Смъртта на сина им преди година преобръща живота им и те решават да посветят фестивала на пясъчните фигури на него.


А парите, спечелени от изложбата, семейство Заркови даряват на Центъра за деца с увреждания, който до скоро е посещавал и синът им.


Днес от величествените скулптури са останали само купчини пясък. Пламен и Марияна идват често тук с огромното желание да възродят фестивала отново, за да могат да помогнат на още деца. Тази година обаче финансирането се оказва сериозна пречка.


Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага на Пламен да повтори изложбата, като така освен на деца с увреждания, тя може да помогне на столицата ни в конкурса „Европейска столица на културата”. И макар опитите за намиране на спонсори до момента да са неуспешни, Мариана и Пламен са оптимисти. И въпреки че фигурите отдавна са купчини пясък, споменът за тях все още е жив в съзнанието им.


Повече по темата гледайте във видеото.